Waarom is Kosten Koper Plan zo voordelig?

Wij hebben inkoopafspraken gemaakt met makelaars, taxateurs en bouwkundige bureaus. Doordat wij volledig geautomatiseerd informatie aanleveren, kunnen onze partners zeer efficiënt werken. Daarnaast krijgen zij dermate veel opdrachten van ons dat zij geen geld hoeven uit te geven aan acquisitie. Dit zien onze klanten terug in hun factuur.

Wat gebeurt er wanneer de aankoop niet doorgaat?

Dit hangt af van de fase waarin het aankoopproces zich bevindt. Je krijgt pas een rekening als er kosten zijn gemaakt. Dus als een bezichtiging of onderhandeling heeft plaatsgevonden, het huis is getaxeerd of een bouwkeuring is uitgevoerd. Wanneer je een volgende woning ziet waar de aankoop wel van doorgaat, dan krijg je op deze tweede opdracht korting. Zie ook onze algemene voorwaarden.

Zijn er kosten verbonden aan het annuleren van het Kosten Koper Plan pakket?

De kosten die zijn verbonden aan het annuleren van Kosten Koper Plan pakket zijn afhankelijk van het moment waarop de opdracht wordt geannuleerd. Omdat wij direct na ontvangst van een ondertekende opdrachtbevestiging starten met het maken van afspraken met onze partners, zullen wij bij annuleren de gemaakte kosten in rekening brengen. Alle annuleringsmomenten en de daarbij behorende kosten staan gedetailleerd beschreven in onze algemene voorwaarden.

Ben ik verplicht het hele dienstenpakket van Kosten Koper Plan af te nemen?

Nee, maar je bent goedkoper uit als je het hele dienstenpakket afneemt. Mocht je toch een dienst uit het pakket willen laten vervallen, neem dan contact met ons op en stuur een email naar info@kk-plan.nl

Waarom een makelaar inschakelen als ik al een woning op het oog heb?

Inzet van de Kosten Koper Plan makelaar neemt je werk en zorg uit handen. Hij kent de regionale huizenmarkt en helpt je bij het zo laag mogelijk houden van de koopprijs. Hij voorkomt dat je achteraf voor onaangename verrassingen komt te staan. Concreet doet hij het volgende:

  • hij bezichtigt samen met jou je droomhuis en adviseert je over de waarde en aankooptechniek
  • informeert je over de juridische en bouwkundige voor- en nadelen van de woning
  • zoekt belangrijke zaken voor je uit zoals het bestemmingsplan, grondvervuiling, Vereniging van Eigenaren en weet precies wat de consequenties zijn;
  • onderhandelt in overleg met jou over de koopsom, oplevering en roerende zaken lijst
  • zorgt ervoor dat de koopakte de juiste bepalingen bevat
  • controleert de leveringsakte en de nota van afrekening
  • assisteert je op de dag van levering bij de notaris en overdracht van de sleutels
  • zorgt voor deskundige inspectie bij oplevering.

Hoe weet ik dat de makelaar, taxateur en/of bouwkundig expert betrouwbaar zijn?

Wij werken alleen met gecertificeerde makelaars, taxateurs en bouwkundig experts die zijn aangesloten bij brancheverenigingen en geregistreerd zijn in de erkende registers. Het betreft experts die hebben bewezen vakkundig te zijn en betrouwbaar.

Waarom zou ik een second opinion op mijn hypotheekrentetarief laten uitvoeren?

Bij een second opinion op je hypotheekrentetarief wordt gekeken of het geoffreerde hypotheekrentetarief ook het meest gunstige tarief is. Omdat het bij het afsluiten van een hypotheek om grote bedragen gaat, is het verstandig zo’n second opinion te laten uitvoeren. Hypotheekrentetarieven fluctueren, en een half procentje meer of minder kan de komende jaren grote gevolgen hebben voor je portemonnee. Met de second opinion van het Kosten Koper Plan verkrijg je de zekerheid dat het geoffreerde hypotheekrentetarief of heel gunstig is, of dat er een scherper rentetarief mogelijk is. In dat laatste geval wordt aangeraden een nieuwe offerte aan te vragen. Dit kan je de komende jaren veel geld schelen.

Kan ik al gebruik maken van het Kosten Koper Plan als ik nog geen huis op het oog heb?

Ja dat kan. Je kunt je alvast laten inschrijven tot het moment je het droomhuis hebt gevonden dan schakelen we voor jou de aankopende Kosten Koper Plan makelaar in samen met de andere experts.