Bij het afsluiten van een hypotheek voor de financiering van je droomhuis is het van belang om na te gaan welke hypotheekvorm en voorwaarden het beste bij je passen. Maar ook hoe lang je de rente wilt vastzetten en hoe hoog de rente dan is.

Waarschijnlijk heb je één en ander al uitgezocht en heb je ook al een offerte ontvangen van een hypotheekadviseur. Omdat het om grote bedragen gaat, is het de moeite waard om nog eens te kijken of het geboden rentetarief voor jou het meest gunstig is. Want rentetarieven fluctueren en een half procentje meer of minder heeft grote gevolgen voor je portemonnee.

Met het Kosten Koper Plan krijg je een second opinion op de door je bank of hypotheekadviseur geoffreerde hypotheektarieven. Je krijgt een overzicht van actuele rentes bij:

  • 5 hypotheekverstrekkers;
  • verschillende hypotheekvormen: bijvoorbeeld (bank)spaar-, aflossingsvrije- en levenhypotheek;
  • 2 rente vaste periodes: bijvoorbeeld 5 en 10 of 15 en 20 jaar vast.

Met dit overzicht kun je de door je bank of hypotheekadviseur geboden rentetarieven vergelijken en beoordelen.

Mocht je een uitgebreide second opinion op je hypotheekofferte of een onafhankelijk hypotheekadvies willen, dan kan je gebruik maken van de Kosten Koper Plan hypotheekservice.

We brengen je dan in contact met een onafhankelijk erkend hypotheekadviseur. Deze staat garant voor een goed advies en een offerte voor een gunstige hypotheek die geheel op je wensen is afgestemd.